Decathlon opent vestiging op Coolsingel

06-04-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Sportretailer Decathlon heeft vandaag zijn zevende Nederlandse vestiging geopend in het hart van Rotterdam. Het gaat om de eerste vestiging in een binnenstedelijk winkelgebied. Deze stap weerhoudt het bedrijf er niet van te blijven werken aan een vestiging in Schiedam.

“De rij mensen stond tot aan het Stadhuisplein”, vertelt vestigingsdirecteur Florian de Vries trots. Hij ziet de nieuwe winkel waarvoor hij als eerste verantwoordelijk is, als een volgende stap om de missie van Decathlon te realiseren. “We willen sport bereikbaar maken voor zo veel mogelijk mensen.” Het Franse bedrijf heeft zich tot doel gesteld dat zestig procent van de Nederlanders een Decathlon-vestiging op maximaal twintig minuten auto-reistijd heeft.

Een manier om sporten te promoten is volgens De Vries door de banden met de Rotterdamse scholen aan te halen. “We werken aan sport in de pauzes op school.” Decathlon Rotterdam doet dit samen met Het Talentenhuis, centrum voor talentontwikkeling van kinderen. Die ambitie geldt wereldwijd, aldus De Vries. “Een vorige manager van me is naar Ghana vertrokken om daar een winkel op te zetten.”

De Vries werkte tot voor kort bij de Amsterdamse vestiging van Decathlon. Die is gevestigd in de schaduw van de Arena. Daar zijn mogelijkheden om sportartikelen te testen en te passen. “Je kunt daar sportschoenen zelf testen op het voetbalveld. Als ze niet naar je zin zijn, breng je ze terug.”

In de Rotterdamse vestiging ontbreken die mogelijkheden goeddeels. “We hebben een voetbalkooi en tafeltennistafels staan.” Dat typeert het onderscheid tussen de weidewinkels de Decathlon van oudsher uitbaat, en de vestiging in hartje Rotterdam.

Desondanks is de winkel op de Coolsingel / hoek Kruiskade een van de grootste van het concern in Nederland. De vestiging kent een oppervlakte van ruim vijfduizend vierkante meter, over twee verdiepingen. De winkel biedt ruimte aan achttienduizend verschillende sportproducten voor 65 verschillende sporten. In het pand op Coolsingel 45 werken vooralsnog zeventig medewerkers.

Morgen brengt Schiedam24 een interview met Rohan Uijlings, 'expansion manager' van het concern. Dan gaat het over de ambitie van Decathlon om een winkel op Harga-Noord te openen, de moeilijkheden en de kansen dat de winkel er gaat komen. Uijlings gaat er vanuit dat de Schiedamse vestiging er komt.

Bekijk de foto's


Gerelateerd