Achtervolging door Schiedam

04-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Politie Schiedam heeft een filmpje online gezet van een achtervolging in Schiedam. De achtervolging start op de Noordvest en gaat dwars door de stad, langs het Wennekerpand en door de Boterstraat. Op de Baan verlaat de bestuurder de auto en neemt rennend de vlucht. Een politieman zet te voet de achtervolging in, maar raakt het spoor van de man kwijt.

Op 23 januari wil een politie-eenheid een bestuurder van een voertuig controleren.  "We controleren tijdens ons werk veel kentekens", aldus de politie. Uit de controle van het kenteken blijkt dat de houder ervan 'gesignaleerd' staat. "Op het moment dat de collega's het voertuig naderen, gaat de verdachte er vandoor", aldus de politie. Zo ontstaat de achtervolging, die hier te zien is.

Onderweg maakt de bestuurder de nodige schade, onder meer aan een Skoda. De man zal zich hiervoor moeten verantwoorden, net als voor enkele andere strafbare feiten die hij onderweg pleegde.

Later blijkt de kentekenhouder over een locatieverbod in diverse delen van Schiedam te beschikken en onder elektronisch toezicht te staan. Door de eigenaar van de geramde Skoda is aangifte gedaan tegen de verdachte. De auto is in beslag genomen.Gerelateerd