Advies mondkapjes ook voor Schiedam

28-09-2020 Nieuws Redactie


Laatste nieuws: Een woordvoerder van de gemeente Schiedam bevestigt het feit dat het mondkapjesadvies ook Schiedam geldt.

SCHIEDAM - Het advies van het kabinet om voortaan in winkels en andere publieke ruimten een mondkapje te dragen geldt mogelijk ook Schiedam.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema noemt in een persconferentie dat advies. Zij stelt zojuist: "Wij adviseren onze inwoners dringend om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Wij verzoeken instellingen, horeca en detailhandel om de draagplicht op te nemen in het deurbeleid. Daarnaast adviseren we alle contactberoepen om een mondkapje te dragen. Dit advies zal ook gaan gelden in de veiligheidsregio's Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Brabant-Zuidoost."

Zie deze beelden van de Amsterdamse zender AT 5.

De gemeente Schiedam kan vooralsnog geen reactie geven.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt op zijn website: "Voor Rotterdam geldt een aanvullend advies om bij het bezoeken van een winkel een mondkapje te dragen. Winkeliers mogen klanten verplichten een mondkapje te dragen in de winkel."Gerelateerd