Flatbewoners vieren vernieuwde parkeerterrein

18-06-2021 Nieuws Redactie

Foto door Joop Molendijk


SCHIEDAM - Bert Haan, bewoner van Panoramaflat II aan de Havendijk in Schiedam Zuid, gaat na de herinrichting als eerste bewoner de parkeerplaats van de flat oprijden. Dat wilden de bewoners van deze flat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Het heuglijke feit werd met bewoners en de - ook onder de zomerse temperaturen stug doorwerkende - wegwerkers gevierd door een fles prosecco open te trekken. "Na alle hindernissen en ergernissen tijdens de herinrichting, komen er toch lichtpuntjes aan het einde van de tunnel", zegt flatbewoner Joop Molendijk. "Vooral een bijzonder compliment is op zijn plaats aan de wegwerkers, die onder extreme omstandigheden hun werk hebben voltooid. De stropdassen-figuren zullen wel - op een later tijdstip - de eer voor zichzelf opeisen, maar voor mij zijn het de harde werkers die de lof verdienen."

Een van de ergernissen van de bewoners betreft de rioolstank. Daar hebben de bewoners al jaren last van, maar enkele weken geleden werden de problemen met het riool nog ernstiger. Een rioolbuis die uit de flat komt, werd opengemaakt en hetgeen door het riool stroomt werd in het gras bij de flat geloosd. Molendijk woont op de eerste verdieping van de flat, precies boven het punt waar de uitstroom van het riool het gras in liep. Molendijk: "Ik hoop dat op 29 juni aanstaande de kogel door de kerk gaat met betrekking tot het riool. Dat zal nog wel een hoop problemen geven, omdat het riool van de flat niet het hoofdriool kan bereiken. De stank is gelukkig, in het bijzonder voor mij, verplaatst naar het rooster van de parkeerplaats. In de flat zijn wij allen benieuwd wat de oplossing gaat worden na al die jaren dat we al last hebben van stank."Gerelateerd