Huiszoeking in zaak mishandeling ex-motorclublid

19-01-2017 Nieuws Redactie

BEVERWIJK - De politie heeft vandaag in Beverwijk het huis doorzocht van een belangrijk lid van de motorclub No Surrender. De inval heeft te maken met de mishandeling van een 41-jarige man uit Schiedam, een voormalig lid van de motorclub, op 6 mei vorig jaar.

Het huis is van de voorzitter van de Amsterdamse afdeling. Bij hem thuis zijn 'gegevensdragers', zoals computers, in beslag genomen. Niemand is aangehouden.

Vorige week werd wel een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden, op verdenking van zware mishandeling van de Schiedammer. Op 15 november vorig jaar arresteerde de politie al drie andere verdachten.

De 41-jarige Schiedammer deed bij de politie op 10 mei vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’. Hij verklaarde dat hij de vrijdag daarvoor, na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom, fors was mishandeld. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied; daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet, waarop zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen.

Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten.Gerelateerd