Politie pakt verdachte steekincident Rozenburg op

03-10-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie


ROZENBURG - De politie heeft de vermoedelijke dader van het doodsteken van een zeventienjarige jongeman uit Rozenburg te pakken.

Het gaat volgens de politie om een achttienjarige Vlaardinger.  Gisteren lieten vrienden van de woensdag omgekomen Musheraldo weten dat de dader van het dodelijke steken een jongeman was die deeluitmaakt van dezelfde jongerengroep uit Rozenburg. Musheraldo zou tussenbeide zijn gekomen in een ruzie tussen de stekende man en een andere jongeman uit de groep. De stekende ruziemaker zou nog niet zo lang geleden naar Rozenburg zijn gekomen, vanuit Schiedam.

De politie stelt de achttienjarige te hebben aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident en de rol van eventuele andere verdachten nader te onderzoeken.

De dader vluchtte na het steekincident weg. Een team van twintig rechercheurs werkte volgens de politie sindsdien onafgebroken aan zijn aanhouding en het onderzoek. De Forensische Opsporing doet vervolgonderzoek op de gevonden sporen en onderzoekt het mes dat in de buurt van het steekincident is gevonden. Donderdagavond gingen rechercheurs en agenten de wijk in om buurtbewoners te vragen of zie iets gezien of gehoord hebben en of zij misschien een deurbelcamera of beveiligingscamera hebben.

"Uit de verzamelde informatie kwamen diverse mogelijke verblijfplaatsen van de verdachte naar voren. Deze zijn de afgelopen dagen bezocht. Vooralsnog werd de verdachte daar niet bij aangetroffen", zo meldt de politie. Gisteren troffen agenten de verdachte aan op vakantiepark Kruininger Gors.

"De politie zet het onderzoek voort om de rol van de verdachte nader te onderzoeken. Om deze rol goed te onderzoeken en om vast te kunnen stellen of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn, is informatie van getuigen, betrokkenen en buurtbewoners nog steeds van groot belang. Informatie die mogelijk relevant kan zijn voor dit onderzoek is zeer welkom bij het onderzoeksteam."

Met name wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een zwarte Mercedes. Op camerabeelden zag de politie dat 'bij het conflict een auto betrokken is'. "De verdachten rijden in een zwarte Mercedes. Deze komt even voor het steekincident de parkeerplaats aan de Laan van Nieuw Blankenburg op. Het is dan omstreeks kwart over negen 's avonds. Na het steekincident, omstreeks tien voor half tien, verlaat de zwarte Mercedes het parkeerterrein. Hij slaat linksaf de Laan van Nieuw Blankenburg in en rijdt richting de kruising met de Tienmorgenseweg/ Laan van Nieuwblankenburg/ Blankenburg. De politie wil graag weten of mensen hebben gezien hoe de Mercedes vanaf deze kruising verder is gereden. Misschien hebben mensen elders in Rozenburg de Mercedes zien rijden of misschien wel mensen zien uitstappen. De politie zou ook graag willen weten hoeveel mensen er in de auto zaten en wie er in deze auto zaten", aldus eenbericht. Het nummer is T: 0900-8844 of T: 0800-7000 (anoniem).