RTV Rijnmond wordt Rijnmond

03-09-2019 Nieuws Redactie

Minister Slob (r), met Klaver (l) en Haarsma in het midden; foto: Rijnmond


ROTTERDAM - RTV Rijnmond heet voortaan Rijnmond. Gisteren gaf mediaminister Arie Slob het feestelijke startsein voor een nieuwe koers die de omroep wil gaan varen.

Een veranderend medialandschap vraagt om een nieuwe missie en visie, zo stelt de omroep. Radio en televisie zijn niet meer de vlag die de Rijnmondlading dekt; online wordt ook voor de regionale omroep steeds belangrijker. "Via de verschillende online platforms bereiken de journalistieke verhalen de Rijnmonder meer dan voorheen", heet het dan, uit de mond van algemeen directeur Bert Klaver. "Daarmee staat Rijnmond dieper in de samenleving en weet wat er speelt."

Daarbij past een nieuw logo, aan de minister de taak die te onthullen. Dat gebeurde gisteren, in het pand van Rijnmond aan de Lloydstraat in Rotterdam-West. Met een druk op de knop ging het nieuwe beeldmerk ‘live’ op alle Rijnmondkanalen. In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio. Het is een logo dat helemaal bij het nieuwe Rijnmond past, aldus hoofdredacteur Ib Haarsma. "We willen een open bedrijf zijn dat er is voor de 1,8 miljoen mensen in Rijnmond: wij willen samen met hen bouwen aan een netwerk waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Wij laten ons niet leiden door twitter en wat kranten schrijven, wij laten ons inspireren door wat de mensen in onze regio werkelijk bezighoudt: daar zetten we ons 24/7 voor in. In voor- en tegenspoed!”Gerelateerd