Servicepunt wil Schiedammers verleiden tot goede daden

25-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam organiseert vanaf maandag een 10-daagse 'Doing Good Challenge'. Door dagelijks ideeën te delen worden Schiedammers uitgedaagd om (Coronaproof) iets voor een ander te betekenen. Voor elke dag van de uitdaging één.


De ‘Doing Good Challenge’ betekent voor het vrijwilligerssteunpunt de aftrap van het nationaal Jaar van de Vrijwilliger. Een belangrijk gegeven, die vrijwilliger, aldus het servicedpunt. "Landelijk steken zeven miljoen mensen in ieder geval één keer per jaar de handen uit de mouwen om iets te betekenen voor een ander. Dat is heel veel en toch zet de helft van alle Nederlanders ouder dan vijftien jaar zich nog niet vrijwillig in."

Met de uitdaging hoopt het servicepunt Schiedammers te inspireren om iets voor een ander te doen. "Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, van een klein gebaar kan iemand al heel blij worden."

Vanaf 1 maart deelt het Servicepunt Vrijwilligers dagelijks via de eigen Facebookpagina en Instagram een uitdaging. "We nodigen je van harte uit om deze aan te nemen en iets goeds te doen voor een ander."Gerelateerd