Categorieën

Service

Yessica maakt Prinsjesdag mooi

Yessica maakt Prinsjesdag mooi
Onderwijs

Yessica maakt Prinsjesdag mooi

  • Redactie
  • 21-09-2016
  • Onderwijs
Yessica maakt Prinsjesdag mooi

Roos Vermeij poseert trots met Yessica en Mei Li Vos ondergaat de behandeling geduldig

DEN HAAG – Yessica Noordzij heeft Den Haag vandaag een beetje mooier gemaakt. Of, beter gezegd: ze heeft de schoonheid die al op en rond het Binnenhof te vinden is, nog wat naar voren gehaald. De leden van de Tweede Kamer waren er haar dankbaar voor. En Yessica had het prima naar haar zin.

In schoonheidssalon Aveda gaf zij vandaag drie Tweede Kamerleden en een dochtertje net die 'touch', die maakte dat zij er bij de koning en koningin mooi opstonden. Drie PvdA-dames kreeg Schiedamse Yessica in haar stoeL: Mei Li Vos, Roos Vermeij en Yasemin Cegerek. “Ze hadden er in zin in vandaag”, vertelt Noordzij. Ook het dochtertje van Loes Ypma kreeg een toefje hier en een kloddertje daar.

Noordzij volgt de mbo-opleiding tot Schoonheidsspecialist op het Albeda College. Zij deed mee aan de wedstrijd Skills Heroes en werd daar derde; die klassering bracht haar achter de stoel in Aveda.

Tsja, het is wat het is: het waren slechts vrouwen die zij en de drie andere beste presterende schoonheidsspecialistes-in-opleiding onder handen mochten nemen. Enkele mannen schoven wel aan in de kappersstoel, maar bij een schoonheidsspecialist – nah, daar komen in ieder geval de mannen in de Tweede Kamer niet.

Het liep vandaag allemaal een beetje anders dan gepland: Noordzij had enkele namen doorgekregen van dames die zij vandaag op zou maken. Mei Li Vos belandde inderdaad bij haar in de stoel, andere verwachte dames niet. Noordzij had zich goed voorbereid en aan de hand van foto's een plan gemaakt welke kleuren te gebruiken. Maar het werd dus een beetje improviseren. Dat had de achttienjarige derdejaars wel verwacht. “Je moet altijd goed kijken naar de kleding, en dat zie je pas ter plekke”, aldus de Schiedamse uit west. “Stel je hebt veel roze in de kleding, dan moet je natuurlijk geen oranje gebruiken in het gezicht.” Ook een hoed vraagt een nauwe afstemming met de make-up van het gezicht. En ook de eigen mening van de op te maken persoon telt natuurlijk.

Goed kijken, dat is hoe Noordzij het vak waarin zij zich bekwaamt wil oppakken. Flexibel inspelen op wat een gezicht vraagt – meer dan sterk zijn in bepaalde vormen van opmaken. “Het meisje van zeven moest ik vandaag natuurlijk ook heel bescheiden opmaken, in lichte kleuren.”

Noordzij gaat het laatste jaar in op het Albeda. In het voorjaar hoopt zij al examen te doen, en daarna een stage om nog extra 'skills' op te doen. Die stage gaat haar tien weken naar Malta brengen. En dan? Nuchtere Yessica heeft haar zinnen gezet op een hbo-opleiding, Huidtherapie. Het duurt dus vast nog even eer we in Schiedam of elders bij haar in de stoel kunnen belanden. Of je moet je in de Tweede Kamer laten kiezen, want als het effe kan hoopt Noordzij er volgend jaar op Prinsjesdag ook weer bij te zijn.