Categorieën

Service

Zoektocht naar ontwikkelaar Westmolenkwartier gaat door

Zoektocht naar ontwikkelaar Westmolenkwartier gaat door
Nieuws

Zoektocht naar ontwikkelaar Westmolenkwartier gaat door

  • Redactie
  • 04-08-2015
  • Nieuws
Zoektocht naar ontwikkelaar Westmolenkwartier gaat door
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam zoekt door naar een mogelijke investeerder/exploitant van een parkeergarage in het Westmolenkwartier. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat het niet zo is dat pas na oplevering van de werkzaamheden aan de Lange Haven opnieuw naar zo'n partij zal worden uitgekeken.

De grond waarop een mogelijke parkeervoorziening aan de westkant van het stadscentrum zou moeten verrijzen (een project waar al vele jaren over gesproken wordt), is in 2016 en 2017 in gebruik als tijdelijke parkeerplaats voor bewoners van het stadscentrum. Die moeten uitkijken naar een andere plek om te parkeren, als zij nu nog hun auto neerzetten op de Lange Haven. Deze gaat immers grootschalig op de schop. Het gemeentebestuur heeft de bewoners deze vervangende parkeergelegenheid toegezegd.

De vraag is wat er gebeurt na oplevering van de heringerichte Lange Haven. Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat tot die tijd de zoektocht naar een gegadigde voor de investering in een parkeergarage - mogelijk met woningbouw - wordt stilgelegd. Dat is niet het geval, aldus de woordvoerder. 'Je kunt natuurlijk nu al plannen en afspraken maken.' Hij geeft daarbij aan dat als er grote belangstelling was geweest voor ontwikkeling van de parkeervoorziening, deze al had kunnen worden gerealiseerd. Het feit dat er tot dusver geen afspraken met een investeerder zijn gemaakt, betekent dus zo veel als dat projectontwikkelaars nog niet de mogelijkheden zien om de plannen, op basis van de gehanteerde voorwaarden, tot een succes te maken. Of dit de komende jaren verandert, is de vraag.