Duncan Ruseler vertrekt als wethouder

10-12-2021 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Wethouder Duncan Ruseler vertrekt per 1 maart 2022 als wethouder van de gemeente Schiedam. Hij is benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Woudenberg.

Wethouder Ruseler: “Ik ben vereerd dat de gemeente Woudenberg mij benoemt als gemeentesecretaris. Tegelijkertijd kost het me ook moeite om Schiedam achter me te laten. Mijn geboortestad, waar ik de afgelopen drie jaar met vele Schiedammers heb mogen spreken. Ik prijs me gelukkig dat ik het vertrouwen van het AOV Schiedam en de hele gemeenteraad kreeg om mij in te zetten voor de stad Schiedam. Trots ben ik dat de gemeente er financieel beter voor staat dan drie jaar geleden. Tegelijkertijd hebben we belangrijke dingen kunnen doen in stad. En hebben we bijvoorbeeld in de Coronacrisis steun kunnen geven aan de culturele sector en het schuldenlab kunnen openen.”

Burgemeester Cor Lamers: “Dit is een mooie stap in de carrière van Duncan. Hij heeft zich de afgelopen jaren het vak van wethouder snel eigen gemaakt. Hoewel we hem deze stap van harte gunnen, vinden we het ook jammer een ervaren bestuurder te verliezen. Gelukkig blijft hij tot 1 maart om zijn werk in deze collegeperiode goed af te maken. Daarmee borgt hij de continuïteit en maakt hij mogelijk dat dit college in deze samenstelling de periode afmaakt. Wij wensen Duncan veel succes.”