Drie keer Schiedamse winst in Derde Klasse D

• 05-11-2022

VOETBAL - Excelsior’20 boekte vandaag zijn eerste overwinning in de Derde Klasse van het zaterdagvoetbal ooit.

Joel de Windt zette de Schiedammers op Thurlede tegen SC Botlek op 1-0, in de 38ste minuut. Na rust maakt Botlek uit een penalty gelijk.

Maar een kwartier later is het 2-1, via Lorenzo Pirau. Masud Hooi maakt de 3-1, zeven minuten later. Vijf minuten later krijgt Botlek opnieuw een pingel, maar de reservekeeper van Excelsior’20 houdt het schot.

Ook Kethel Spaland boekte de eerste overwinning van het seizoen. In Vlaardingen bij Victoria’04 werd het 0-2. Glenn van Troost maakte kort na de aftrap de 0-1. Een kwartier voor tijd volgt de 0-2 van Boy Bronkhorst.

Ook HBSS won met 2-0, thuis tegen Deltasport. De goals vielen in het kwartier na rust, via Obrean Cronie en Leroy van Bueren.

HBSS staat nog steeds tweede, maar nu nog maar op één punt van DVO’32. Excelsior’20 en Kethel Spaland stegen een paar plaatsjes en staan nu gedeeld tiende en elfde.