Hermes-DVS kan winst in beker geen vervolg geven

• Redactie
  • 07-09-2019

Ivan Anastacia; foto: HDVS

VOETBAL - Na de 0-4 bekerwinst vorige week tegen Simonshaven ontvingen de blauwhemden van Hermes-DVS vandaag OVV uit Oostvoorne.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden deze week van Hermes-clubman Wim Dijks.

De bezoekers, uitkomend in de Derde Klasse, spelen net als Hermes-DVS verzorgd voetbal. Trainer René Noort had ervoor gekozen om de creatieve middenvelder (nummer 6) van OVV het voetballen moeilijk te maken. Die opzet slaagde in de eerste helft gedeeltelijk. Het liep hierdoor echter op het middenveld in aanvallend opzicht wat minder. De teams waren aan elkaar gewaagd. Na een kwartier kwam OVV op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later stond de 1-1 al op het bord. Stefan Dijkxhoorn zette goed door op links en gaf een afgemeten voorzet, Koen Pijper rondde beheerst af. Voor rust kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong 1-2.

Na rust eenzelfde spelbeeld. De ruimtes werden wel wat groter naarmate de tijd vorderde. Hermes-DVS ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal viel aan de andere kant, 1-3. Invaller Ivan Anastacia bracht de spanning weer terug 2-3. Een gelijkmaker zat er net niet meer in, ondanks aandringen van de thuisploeg.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd in deze poule uit tegen Rockanje.