Petitie Zwembad Zuid krijgt respons

15-03-2021 Sport Redactie


SCHIEDAM - De internetpetitie voor het behoud van Zwembad Zuid krijgt veel respons.

Op de site Petities.com ondertekenden al 363 mensen het verzoekschrift onder de noemer 'Schiedam heeft twee zwembaden nodig'. Schiedammers die het zwembad graag willen behouden begonnen de petitie afgelopen vrijdag.

De gemeente Schiedam werkt aan een visie op de binnensportaccommodaties in de stad en lijkt een voorkeur te hebben voor de exploitatie van één zwembad in de stad, zo kwam onlangs naar buiten. Dat zou dan ergens centraal in de stad gelegen moeten zijn; wellicht volstaat Zwembad Groenoord in die visie.

De initiatiefnemers achter de petitie stellen daar tegenover dat Schiedam te groot is voor slechts één zwembad. "Nederland heeft ruim zeventien miljoen inwoners en ruim zevenhonderd openbare zwembaden. Dat is gemiddeld één zwembad per 25.000 inwoners. Schiedam heeft bijna 80.000 inwoners."

Daarbij is de afstand van Schiedam-Zuid naar Schiedam-Noord voor veel kinderen te groot, aldus de petitietekst. "Elk kind heeft recht op beweging en zwemles in zijn of haar omgeving." Verder draagt zwemles bij aan de veiligheid en gezondheid van kinderen.

De oproep van de petitie aan het gemeentebestuur is helder: "Wij roepen het gemeentebestuur op om, ondanks financiele onzekere tijden, te kiezen voor veiligheid van onze kinderen en een plan uit te werken voor twee zwembaden in Schiedam en de Vrienden van Zwembad Zuid hierbij te betrekken."Gerelateerd