SI: Feest om veertig jaar

18-06-2018 Sport Redactie

Alle judoka's die in het zonnetje zijn gezet; foto: SI

JUDO - Maar liefst honderdtwintig jeugdige judoka's stonden gisteren op de mat tijdens het jubileumtoernooi van Sportinstituut Schiedam. De judoschool bestaat veertig jaar.

Er waren judoka's van de clubs Judoclub Zuidland, Sportcentrum Life, BSO Fascinatio, Budo Hans Roos, Budosport John van Eerdenburg, Yoshikai, Sportinstituut Pijnacker, Seishin Budo en allicht Sportinstituut Schiedam. Het ging om kinderen van vier tot vijftien jaar, die mooie punten maakten en vooral veel plezier hadden, aldus de organisatoren.

In iedere categorie waren er drie prijzen te verdienen en alle deelnemers kregen een herinnering mee naar huis.

Tijdens het jubileumtoernooi werden ook de Judoka van het Jaar en het Talent van het Jaar bekend gemaakt en werden er nog een aantal judoka's in het zonnetje gezet.

Mads-Emil Olsen is gekozen tot Judoka van het Jaar 2017/2018,, zo werd tijdens het toernooi bekendgemaakt. Olsen heeft een heel goed seizoen gekend: hij werd zes keer eerste, vier keer tweede en vijf keer derde. Hoogtepunten waren zijn derdeplaats op het NK onder 15 jaar en een tweede (onder 15) en derde plaats (onder 18) op de Danish Open. Op het Zuid-Hollands kampioenschap onder 18 jaar werd Olsen derde.

Dylan Jansen is bij SI Talent van het Jaar. Jansen werd in toernooien twee keer eerste, twee keer tweede en vijf keer derde. Hoogtepunten voor de jonge judoka waren zijn derde plaats op het NK onder 15 en zijn eerste plaats op de Danish Open.

Andere judoka's werden gehuldigd vanwege bijzondere prestaties. Tim Banen werd derde op de NK senioren onder 60 kilo, Suheyl Uyar werd eveneens derde op het NK senioren en tweede op het NK onder 21 jaar (steeds in de categorie onder 66 kilo), Mark Roon werd derde bij het NK senioren boven 100 kilo en Mick van den Bos werd kampioen van Zuid-Holland onder de 15 jaar boven 66 kilo.Gerelateerd