Thomas Baart troeft voormalig teamgenoot af in Zeeland

• Redactie
  • 14-06-2022

TAFELTENNIS - Thomas Baart, tafeltennisser bij Scyedam, heeft de 'Rijkse iT Super Final' bij tafeltennisvereniging Arnemuiden gewonnen. In een sterk deelnemersveld bleef hij iedereen de baas. De finale won Baart van Emanuel Martins Ferreira, tot 2019 eveneens speler bij Scyedam.

Dat Baart zich zou plaatsen voor de kruisfinales was lang niet zeker. In zijn poule verloor hij zijn tweede wedstrijd nipt van de ervaren Vincent van Kuijck (Red Star ’58) met 14-12 in de vijfde game, gevolgd door een verlies tegen Jeroen de Heide (Arnemuiden), eveneens in de vijfde game. Zijn laatste wedstrijd tegen Sanne de Hoop, die met VTV afgelopen week nog Nederlands Kampioen van de eredivisie bij de dames werd, wist hij echter met 11-9 in de vijfde game te winnen. De Hoop had eveneens van Van Kuijck verloren en kwam nu met Baert op drie punten. Ook De Heide had zich naar drie punten kunnen spelen, maar hij wist na winst op Van Kuijck de lager geklasseerde Kelvin Heemstra (Smash Monster) niet van zich af te schudden. Zo pakte Baart het ticket achter Van Kuijck voor de kruisfinales.

In de andere poule was er minder spanning over wie zich zouden plaatsen voor de finale. Voormalig eredivisionisten Frank Hollak, de winnaar van de vorige editie, en Emanuel Martins Ferreira hadden zich namelijk voor hun laatste onderlinge wedstrijd al voor de kruisfinales geplaatst. In de laatste onderlinge wedstrijd kwam Ferreira met 2-0 voor, maar Hollak, die tegenwoordig in de Belgische competitie uitkomt, won vervolgens drie wedstrijden op rij en pakte daarmee de winst in de poule.

In de halve finales versloeg Ferreira de ervaren Vincent van Kuijck met 11-6, 11-5 en 13-11. In de tweede halve finale wist ook de andere nummer 2 van de poule, Thomas Baart, overeind te blijven. Tegen de nog ongeslagen Frank Hollak pakte hij de eerste game met 11-9, leek hij de tweede game met 11-1 verlies helemaal de weg kwijt, maar was hij vervolgens met 11-9 en 11-8 weer bij de les.

In de finale tegen zijn voormalig teamgenoot was Baart de sterkste in de eerste game (14-12), won Ferreira de tweede met 8-11 en was het daarna aan Baart: 11-6 en 11-9. Hollak won vervolgens de strijd om de derde plaats eenvoudig met 3-0 van Van Kuijck.