Volleyballers winnen ook tweede EK-wedstrijd

04-09-2021 Sport Redactie


VOLLEYBAL - De Oranjevolleyballers met Wessel Keemink zijn na twee wedstrijden op het EK koploper in hun poule. Zij wonnen gisteravond ook hun tweede wedstrijd, tegen Noord-Macedonië.

Schiedammer Keemink startte niet in de basis; dat deed wel Freek de Weijer als spelverdeler. Ook praktisch alle andere posities kenden een andere speler in de startopstelling; alleen libero Just Dronkers begon eergisteren ook tegen Spanje. 

In de eerste set liep Oranje al snel uit naar een 8-4 voorsprong. Via 12-10 en 16-12 wacht op 24-20 het eerste setpunt; dat wordt benut.

In de tweede set loopt Nederland net zo hard van stapel, maar stokt de mooie score na een reeks slordige ballen. De mannen van Noord-Macedoniërs komen terug en zelfs voor op 14-15. Vervolgens demareert Oranje naar 20-16 en wordt het 25-18.

Ook in set drie een vergelijkbaar spelbeeld. Oranje neemt een voorsprong van een punt of vier, maar Noord-Macedonië weet aan de hand van Aleksandar Ljaftov en Nikola Gjorgiev toch de druk op Nederland te houden. Wessel Keemink en Nimir Abdelaziz komen binnen de lijnen en de laatste zet Nederland op 20-17 voor. Wouter ter Maat, topscorer van de wedstrijd maakt de 25-22.

Vandaag neemt Nederland het vanaf half vijf op tegen Rusland.Gerelateerd