Bibliotheek biedt workshops, films en apps in de vakantie

15-07-2019 Uit Redactie

SCHIEDAM - In de zomerperiode zijn er allerlei gratis activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Komende week wordt gestart met een tweetal workshops en een filmmiddag. Ook kan iedereen gratis e-boeken downloaden via de Vakantiebieb-app of luisterboeken downloaden via de Luisterbieb-app.

Maandag 22 juli geeft schilderdocente Kim van den Ende de workshop ‘Schilderen 1’ voor kinderen vanaf 6 jaar. In deze workshop verzin, bedenk en schilder je een griezel- of fantasieverhaal. Kim legt je uit hoe je zo’n schilderij opzet.

Woensdag 24 juli kunnen kinderen vanaf 5 jaar meedoen met de workshop ‘Draadmannetjes maken’. Van Marieke van de Probeerschool krijg je het hoofdje en daarna maak je zelf het lijfje eraan (zie foto).

Vrijdag 26 juli draait de film ‘Ralph breaks the internet’ (Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar) in de biblioscoop.

De workshops en de biblioscoop zijn gratis. Voor de workshops kan aangemeld worden met een mailtje naar programmering@debibliotheekschiedam.nl. Het volledige zomervakantieprogramma is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl.

En als je dan toch in de bieb bent, kun je natuurlijk ook (prenten)boeken, voorleesboeken, films en games lenen of reserveren. Boeken lenen kost niets want het basislidmaatschap is voor kinderen tot 17 jaar gratis.

Ook als je onderweg bent, biedt de bibliotheek urenlang vermaak. Download de Luisterbieb met gesproken verhalen of de Vakantiebieb vol e-books voor kinderen en volwassenen die tot 31 augustus te lezen zijn. Beide apps zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.Gerelateerd