Black Bottle Riot en Copperhead County; southern rock van Nederlandse kwaliteit

17-06-2019 Uit Advertentie

Black Bottle Riot

VLAARDINGEN - Vrijdag 28 juni staan de Nijmeegse groep Black Bottle Riot en de nieuwe band Copperhead County in het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek. De act uit Nijmegen werd door Guitars Magazine bestempeld als ‘waarschijnlijk Europa’s beste southern rockband’. Daarnaast is Copperhead County van plan om  heel Nederland, maar ook plekken ver daarbuiten, kennis te laten maken met hun heerlijke southern rock.

Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is in 2008 opgericht en de groep werd door critici al snel gezien als frisse wind in de Nederlandse en internationale rockscene. Met de eerste albums Black Bottle Riot (2011), Soul in Exile (2013) en Indigo Blues (2015) heeft de band al op grote podia als Rockin Park, Zwarte Cross, Eurosonic / Noorderslag en Down The Rabbit Hole gestaan. Naast deze grote podia werden ook de intieme bluesclubs aangedaan.
In de loop der jaren heeft de band niet met de minste op het podium gestaan. Denk aan Pearl Jam, The Black Keys, War On Drugs, Rival Sons en Ryan Adams. Door het televisie-optreden bij De Wereld Draait Door mocht de band zelfs het optreden van ZZ Top afsluiten. De nummers van de meest recente plaat 'Fire’ zijn catchy maar intens, de ideale muziek voor een lange avondrit.
Black Bottle Riot is een band voor liefhebbers van bluesrock. Denk aan bands als The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers, Lynyrd Skynyrd en Thin Lizzy.

Copperhead County

Copperhead County is een nieuwe, verse southern rockband. De muzikanten performen eigen gemaakte nummers in de stijl van Blackberry Smoke en The Outlaws. De nummers
worden afgetopt met de rauwe vocalen van de Vlaardingse zanger Corvin Silvester, via deze manier brengt Copperhead County je southern rock op de manier zoals het bedoeld is: broeierig en rauw.

Black Bottle Riot + Copperhead County |  Vrijdag 28 juni | Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur


Kaartjes zijn voor € 9,- te verkrijgen op I: www.kroepoekfabriek.nl.Gerelateerd