Op zoek naar de ster

17-12-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Met een lichtje samen op zoek naar de ster, door de mooi verlichte straatjes van de Gorzen. Dat is de Kerstlichtjestocht, die morgen wordt gehouden.

Het wordt al bijna een traditie: vanaf molen De Nolet op de Hoofdstraat op zoek naar het kindje in de stal. Ook de herders en koningen zoeken daar naar. Maar ieder jaar blijkt het toch weer anders te gaan dan gedacht. Wie zoekt mee?

Ook dit jaar zijn de kinderen die meelopen uitgenodigd om kleine cadeautjes mee te brengen. Deze presentjes - een pop, een boek, lego of een spel - gaan naar het kindje in de stal en van daar naar kinderen in verre landen die lang niet zo veel speelgoed hebben als wij hier in Schiedam. Of zelfs helemaal geen speelgoed, omdat hun familie heel arm is.

De werkgroep van de Heilig Hartkerk die de tocht organiseert, roept alle kinderen van Schiedam (van vier tot tien jaar) op om naar de Nolet te komen en mee te zoeken naar de ster. Start om vijf uur. Alle moeders en vaders, opa's en oma's zijn ook welkom. Na een flinke tocht en warme chocolademelk is ieder rond zes uur van binnen en buiten weer lekker warm.


Gerelateerd