Roerende toneelvoorstelling Komt een vrouw bij de dokter

24-03-2023 Uit Advertentie


VLAARDINGEN - Op vrijdag 31 maart is in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen de voorstelling 'Komt een vrouw bij de dokter' te zien. Een toneelstuk naar de gelijknamige bestseller van Kluun (2003) waar 1,2 miljoen exemplaren van werden verkocht.

Na een succesvolle filmbewerking in 2009 kón een theaterbewerking natuurlijk niet uitblijven. Koen Caris bewerkte de roman over twee strijdlustige en imperfecte mensen, wiens liefde tot het uiterste getest wordt door een vijand die niet te verslaan is, tot een aangrijpende theatervoorstelling. 

Het gaat Stijn (gespeeld door Xander van Vledder) voor de wind, totdat de liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) wordt gediagnostiseerd met een agressieve vorm van borstkanker. Terwijl Carmen behandelingen ondergaat, zoekt de overspelige Stijn – die het leed niet aankan – een uitvlucht in het nachtleven. In roekeloos gedrag, feestjes, pillen, vrouwen en een affaire. Komt een vrouw bij de dokter laat op indrukwekkende wijze zien wat rouw met mensen kan doen. Kun je begrip opbrengen voor overspel als het de ander helpt om overeind te blijven? Hoe houd je de moed erin als je eigen lichaam je in de steek laat? Een verhaal over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

Komt een vrouw bij de dokter
Vrijdag 31 maart – 20.15 uur
Kaarten zijn te koop via I: stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/komt-een-vrouw-bij-de-dokterGerelateerd