Box om verkeer Schiedam veiliger te maken

05-12-2018 Wonen Redactie

(Vlnr.) Hoogstad, Van Dun en Van Oudenaarde, samen met wethouder Ooijevaar; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Schiedammers zouden elkaar aan moeten spreken op hun rijgedrag. Dat is het idee achter de Verkeersveiligheidsbox,.

Het eerste exemplaar van deze box werd vanmiddag door wethouder Jeroen Ooijevaar uitgereikt aan drie bewoners van Schiedam-Oost, Nel van Oudenaarde, Inge van Dun en Aad Hoogstad,

De meeste Schiedamse woonstraten zijn zo ingericht dat auto’s er niet sneller dan dertig kilometer per uur mogen rijden. Toch gaan nogal wat automobilisten sneller, wat zorgt voor onveiligheid op straat. Veel Schiedammers ergeren zich mateloos aan dergelijk weggebruikers. De Verkeersveiligheidsbox is bedoeld als hulpmiddel om deze bewoners te ondersteunen om de wegmisbruikers op hun gedrag te wijzen. In de box onder meer flyers, posters, kliko-stickers, een speciaal ontworpen draagtas en bedrukte hesjes.

De box is beschikbaar voor mensen die wonen in een dertig kilometerstraat en zich willen inzetten voor een verkeersveiliger buurt. Een box valt bij de gemeente aan te vragen.
De Schiedamse Verkeersveiligheidsbox is ontwikkeld als gevolg van het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid van de gemeente Schiedam en de aanpak 'Maak een punt van nul verkeersslachtoffers' van de provincie Zuid-Holland.Gerelateerd