Illegale kamerverhuur in drie van zeven onderzochte huizen

26-03-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De controleronde van de Interventieteams Woonoverlast en Ondermijning van de gemeente Schiedam leidde gisteren tot het vaststellen van misstanden in drie panden.

De teams maakten de ronde door oost, west en Nieuwland en hadden tien adressen op hun lijstje staan. Bij drie troffen zij niemand die hen binnen kon laten. Van de resterende zeven panden bleken er in drie gevallen overtredingen tegen de regels van kamerverhuur.

Gisteravond meldden de controleurs op twitter dat het bij het eerste pand 'al raak was'. Er was sprake van een illegale woningsplitsing. Bovendien bleek daar sprake van illegale kamerverhuur. Ook in twee andere panden die werden aangedaan werd illegale kamerverhuur vastgesteld. De eigenaren van deze  panden kunnen een bestuurlijke boete verwachten.

Met de controle - samen met de politie - beoogden de interventieteams malafide gebruik van panden aan het licht te brengen. Behalve de illegale splitsing en verhuur van (delen van) woningen bleek er bij diverse panden ook sprake van 'hoge huur' en onjuiste inschrijvingen in het bevolkingsregister, aldus een woordvoerder van de gemeente. "Voor de hoge huur zetten we het Huurteam in."


Gerelateerd