Agenda

Donderdag 24 mei

24-05-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 24 mei onder meer:

Spreekuur

Buitengewoon Opsporingsambtenaar - Boa - Remco houdt in oost een spreekuur. Gewoon: 'een praatje en een bakkie'. Tussen drie en vier bij de Mobiele Buurtpost in de Dieselstraat.

Fit@LIFE in de Wijk

In Schiedam-Oost zijn Dock en Lentiz Life College een fitnessprogramma gestart met 'bootcampachtige' elementen en oefeningen op de bokszak. Doel is mensen binnen uiterlijk tweeënhalve maand maand actief maken, ook door middel van een gezondere levensstijl. Afwisselend wordt er onder leiding van een sportinstructeur geoefend in het Lentiz College en in het wijkcentrum aan Boerhaavelaan. Vandaag in het wijkcentrum, van zes tot zeven.
Kosten deelname: 15 euro voor twintig lessen. Aanmelden gewenst via T: 06 - 28 35 90 98 of E: jmonkau@dock.nl.

Wenneker Cinema

15.00 uur - Médecin de campagne
20.30 uur - Film Stars don't die in Liverpool
21.00 uur - Médecin de campagne

Inloopspreekuur

De Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten 'De Wervelkolom' houdt een inloopspreekuur in Franciscus Vlietland. Van tien tot twaalf in de Nolet Hal.

De Wissel

Foto-expositie van Jasha Garritsen. Van twee tot vier geopend.

De Graauwe Hengst

22.00 uur: 19-Twenty

Frankeland

Edith Adema exposeert haar schilderijen.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Edgard Tytgat wordt ook de Vlaamse Chagall genoemd. Hij vertelt kleine verhalen in verf vol fantasie, absurditeit en humor. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn persoonlijke leven met zijn vrouw Maria als muze. Zo'n zestig jaar na de dood van Edgard Tytgat (1879 - 1957) komt het universum van deze ‘Chagall van Vlaanderen’ weer tot leven. Met frivole schilderijen en werk over de bitterzoete kant van het leven. Nog niet eerder was zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Het museum is van elf tot vijf geopend.