Agenda

Maandag 22 oktober

22-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 22 oktober onder meer:

De Broekriem

Werkzoekenden helpen elkaar bij De Broekriem, met praktische tips en geestelijk ondersteuning. Vandaag te gast bij de bibliotheek; inloop vanaf tien uur, begin om half elf.

Duik in een kleurrijke wereld

Tot en met 3 februari is de tentoonstelling 'Corneille, zijn wereld te zien' in het Stedelijk Museum Schiedam. Stefanie Kampman van de Kunstklas laat vandaag de jonge deelnemers in een workshop kennismaken met deze kleurrijke kunstenaar uit de Cobra-periode. Eerst met een bezoek aan het museum, daarna zelf aan de slag met een eigen Corneille-kunstwerk. Met behulp van vliegerpapier op een transparantvel ontstaan mooie kleurendia's die we op vrijdag na de Biblioscoop kunnen gebruiken om een presentatie te maken met licht. Thuis kan het kunstwerk schitteren voor het raam, waardoor de zon de kleuren op de vloer projecteert.
Deelname is gratis voor kinderen tussen zes en twaalf, in de Korenbeurs vanaf twee uur.