Agenda

Woensdag 16 september

16-09-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 16 september onder meer:

Stilte aan de Schie

Yogalessen in het Theater aan de Schie, van tien tot elf in de ochtend. Toegang vrij, met inachtname van de Coronaregels, dus aanmelden verplicht (I; www.theateraandeschie.nl)

Lunchconcert

Concert van cellist Wouter Mijnders en pianist Jean-Baptiste Milon op het lunchuur. Zij brengen 'intense weemoedige, wanhopige en wonderschone' Russische muziek van Rachmaninov, Grodzki, Prokofiev, Tsjaikowsky, Shostakovitch en Glazoenov.
Vanaf kwart over twaalf gratis toegankelijk.. Aanmelden verplicht via I: www.theateraandeschie.nl.

Wenneker Cinema

14.00 en 20.30 uur: La vérité
De Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor het uitbrengen van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs.

14.30 uur: Stamping Ground
Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Het is een registratie van het Holland Pop Festival dat, vijftig jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam.

20.00 uur: Bacurau
Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge noordoosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust.

Theater aan de Schie

19.00 uur: Jörgen Raymann - Ff eruit
 

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

In het museum zijn tot 4 oktober - als het sluit voor renovatie - te zien:
'Wat is realisme nu?" Ooit stond realisme voor een revolutie. Realistische schilders verbeeldden de vaak rauwe werkelijkheid; het ging niet langer mooi maar om waar.
Zo’n 150 jaar later is dat anders. Hoe hangt de vlag erbij, ook in Nederland? Een update met schilderkunst vanaf 2000.

Al zo’n acht jaar doet kunstenaar Zoro Feigl experimenten met de bewegingen van een zwerm vogels. Kon hij die prachtige choreografieën in de lucht omzetten in kunst?
Speciaal voor het Stedelijk Museum Schiedam leidde dat tot Zwermen, een mega-installatie aan het plafond. Kijk je als bezoeker omhoog dan lijkt het net alsof er een zwerm vogels boven je hoofd vliegt.

Achter de stilte van Corona toont foto's, gemaakt in Schiedam, van Margi Geerlinks. Haar fotowerk gaat bijna altijd over mensen; hoe ze zijn of hoe ze dankzij haar digitale manipulatie zouden kúnnen zijn. Tijdens de eerste ‘Coronaweken’ volgde Geerlinks verschillende Schiedammers, vaak met een vitaal beroep. Wat is hun verhaal? Hoe hebben ze deze weken ervaren? Geerlinks maakte de foto’s tussen 25 maart en 1 juni.

Dertig jaar lang las Theo Gootjes (1942) dagelijks alle kranten en ging hij ’s avonds na het NOS Journaal aan zijn keukentafel zitten. Daar doopte hij zijn pen in zwarte inkt en tekende hij zijn commentaar op het belangrijkste nieuws. De dag daarna stond zijn politieke tekening in de avondkrant. Daarmee zette hij een enorm publiek dagelijks even aan het denken.

Tickets voor het museum - open van elf tot vijf - kosten 12,50. Schiedammers en studenten betalen vijf euro. Toegang alleen na reservering online.