Agenda

Dinsdag 13 maart

13-03-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 13 maart onder meer:

De geheimen van de Matthaus Passion

Het is net als een schilderij, pas als je er uitleg bij krijgt, ga je de dingen anders zien en begrijpen. Zo ook de Matthäus Passion; Bach gebruikt in de verklanking van het lijdensverhaal de hoofdstukken 25 en 26 van het Matthäusevangelie en de vertaling van Luther maar stopte ook in de muziek heel veel 'inhoud'.
Aad van der Hoeven, dirigent en organist, biedt de bezoekers in de lezing een inkijkje in dit wondere werk van Bach.
Vanaf acht uur vanavond, toegang tien euro. De opbrengst van de lezing gaat naar Team Up, een samenwerking tussen War Child, Save the Children en Unicef Nederland om gevluchte kinderen in Nederland te helpen.

Netwerkkleed

Het Netwerkkleed is een initiatief om mensen op een ontspannen en informele manier met elkaar in gesprek te laten gaan. Vanwege het kleed komen er leukere, intensere gesprekken op gang en leren de deelnemers elkaar beter kennen dan tijdens een “reguliere” netwerkbijeenkomst.
"Netwerken gaat om gunnen", stelt organisator Saar. "Om een ander te kunnen helpen is het nodig om te luisteren, te begrijpen wat de ander wil, kennis te delen en elkaar te inspireren. En zodra jij anderen helpt, word je zelf ook geholpen."
Vanavond vanaf zes uur in De Beurs, Dam 2. Kosten: € 40,- excl. btw, incl. drankjes en hapjes.

Rummikub

Elke dinsdagmiddag van een tot vier wordt er rummikub gespeeld in de Senioren Sociëteit St. Jozef aan de Lange Nieuwstraat 181.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Call me by your name

Feest met Toon Tellegen

Een feestelijke avond met Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet van Corrie van Binsbergen. Zij verrassen vanavond met muziek, filosofie en literatuur. De muziektheatervoorstelling 'Wij weten wie wij zijn' neemt de bezoeker mee in een wonderbaarlijke sfeer van weemoed, verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. Een prachtige en ontroerende avond in het kader van het thema Natuur tijdens de Boekenweek 2018. Vanaf acht uur vanavond.
Toegang: € 10,- (leden van de bibliotheek € 2,50 korting. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-)


Door de ogen van de Schiedammers

De twintig foto’s uit de 229 die door Schiedammers werden ingezonden op verzoek van B&W, die de meeste likes kregen van hun stadgenoten. In de Korenbeurs.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Three Degrees: When will I see you again?

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

De werf Gusto staat centraal op de tentoonstelling met foto's van Cas Oorthuys: Wij waren de Gusto. Hoe zag de werf eruit? Wie waren deze vernieuwers? Cas Oorthuys, een van de belangrijkste fotografen van Nederland, liep twee jaar rond en legde dat vast.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kozen de dertien Schiedamse lijsttrekkers een kunstwerk of historisch voorwerp uit de museumcollectie. Dat geeft inzicht in de kandidaten en hun geliefde werk.

Het museum organiseert in samenwerking met de Volkskrant, Avrotros en In4Art de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Een belangrijke indicator van de stand van de hedendaaagse kunst in Nederland. Met werk van de genomineerde kunstenaars Feiko Beckers, Anne Geene, Rosa Johanna, Benjamin Li en Kevin Osepa.

Het museum is van elf tot vijf geopend.