Inloophuis De Boei naar Zaal Beatrix

30-01-2019 Gezond Redactie

Kees Janse (eigenaar Zaal Beatrix) en Saskia den Uijl (directeur Inloophuis de Boei): foto: De Boei


SCHIEDAM - Inloophuis De Boei verhuist naar Zaal Beatrix. Nu nog ontmoeten de mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden elkaar in 't Huis te Poort, de oud-katholieke kerk op de Dam.

Het ontmoetingscentrum zet op maandag en dinsdag, van tien tot twee de deuren open voor gesprek en ontspannende of motiverende activiteiten. Die tijden veranderen niet, met ingang van volgende week. Wel verandert de plaats van handeling, een paar honderd meter, naar de Lange Kerkstraat. De afgelopen drie jaar kwamen de Schiedammers met een ervaring met kanker bij elkaar in 't Huis te Poort. Daarvoor bood galerie Ilias op de Hoogstraat onderkomen aan De Boei.

Het inloophuis is de Schiedamse dependance van een Rotterdams initiatief. Het wil een plek bieden aan mensen 'waar ze zichzelf mogen zijn, begrip, aandacht en liefde kunnen krijgen, mogen praten met mensen die weten wat de ziekte met je doet'. "Maar ook lekker bezig zijn met creatieve dingen of gewoon een kopje koffie of thee kunnen drinken." De ambitie is om steeds meer mensen de weg te laten vinden naar deze ontmoetingsplaats.

Dinsdag aanstaande is het ontmoetingscentrum voor het eerst open in Zaal Beatrix.
Gerelateerd