Mark Janssen vertrekt bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

16-12-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM -  Mark Janssen stopt als bestuurder van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hij vertrekt naar het universitair ziekenhuis Radboud in Nijmegen.

Janssen was zes jaar aan het werk bij  de ziekenhuisgroep. Hij was zelf mede vormgever van de fusie tussen het Sint-Franciscus Gasthuis en het Vlietlandziekenhuis. Hij stopt per 15 maart aanstaande in Schiedam en Rotterdam.

Franciscus Gasthuis & Vlietland stelt in een aankondiging van zijn vertrek dat Janssen de afgelopen zes jaar 'met zijn ruime kennis en ervaring op financieel gebied en vanuit de verpleeghuiszorg' onder meer de visie op zorg dicht bij huis heeft ontwikkeld. Dat gebeurde mede in samenwerking met andere zorgpartijen in de regio en leidde tot de Havenpolikliniek en Havenue, het initiatief van vier ziekenhuizen in de regio voor ouderenzorg. "Daarnaast heeft hij aan de basis gestaan van de Franciscus-visie op het digitale ziekenhuis en verdere digitalisering van de zorg."

Harro Knijff, voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis stelt Janssen 'erkentelijk te zijn' voor zijn inzet. "Hij heeft samen met verschillende collega-bestuurders gezorgd voor continuïteit en vernieuwing binnen Franciscus!”

De raad stelt zich samen met de blijvende bestuurders Marjolein Tasche en Niels Honig, die op 1 februari begint, te beraden op samenstelling het ziekenhuisbestuur in de nabije toekomst.


Gerelateerd