Meer vaccinaties zorgmedewerkers beschikbaar dan worden gezet

21-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Er is ruimte voor het inenten van meer zorgmedewerkers op de vaccinatielocatie bij het Rotterdamse vliegveld.

Daar worden dagelijks 'rond de driehonderd zorgmedewerkers gevaccineerd', zo stelt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. "Vanaf 18 januari is er ruimte voor 660-790 vaccinaties per dag voor deze doelgroep." De priklocatie bij het vliegveld is ook de plek waar Schiedamse zorgmedewerkers geacht worden zich te laten inenten.

Aboutaleb meldt dit in een 'stand van zaken' vanuit de Veiligheidsregio. De prikken gingen tot dusver naar medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, medewerkers gehandicaptenzorg, medewerkers wijkverpleging en WMO-ondersteuning.

Als binnenkort - minister Hugo de Jonge sprak gisteren voor 'volgende week' - ook andere doelgroepen als thuiswonende negentigplussers worden gevaccineerd, zal het aantal priklocaties worden uitgebreid. Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de Groenoordhal in Schiedam er daar een van is.

"De GGD werkt momenteel een uitvoeringsplan voor de vaccinatie-opdracht voor het komende jaar uit. Uitbreiding naar meerdere locaties met meer priklijnen in de regio is onderdeel van dit plan, waarbij rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden voor de priklocaties, die zijn opgesteld door het RIVM. Ook spreiding en bereikbaarheid zijn belangrijk bij de keuze voor locaties", aldus Aboutaleb.

"Bij potentiële vaccinatielocaties wordt een pre-screening of schouw gehouden, om te voorkomen dat bij de opbouw van een locatie een locatie niet geschikt blijkt of geschikt is te maken om als vaccinatielocatie dienst te doen. Bij de schouw zijn diverse experts betrokken van de GHOR, VRR (brandpreventie) en de GGD (Deskundige Infectiepreventie). Na het inrichten van de locatie wordt een definitief oordeel van de deskundigen van onder meer de GHOR, VRR, politie en GGD gevraagd, conform de reguliere regelgeving op het gebied van evenementen en de landelijke richtlijnen voor vaccinatielocaties."Gerelateerd