Ontwikkeling Coronagevolgen Schiedam geen reden voor optimisme

19-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het optimisme over de ontwikkeling van de verspreiding van het Coronavirus in Nederland blijft voor Schiedam misplaatst. Vandaag wordt het overlijden van een Schiedammer aan de gevolgen van de virusinfectie gemeld en de opname van stadgenoten in het ziekenhuis.

Het heeft er veel van weg dat hier sprake is van met name opnames in de afgelopen dagen die nu pas in de cijfers worden opgenomen: gisteren werden gemeld dat er geen Schiedammers de gang naar het ziekenhuis had hoeven maken, de dag ervoor twee, de dag daarvoor één. Waarschijnlijk zijn gisteren of vanmorgen gegevens vanuit de ziekenhuizen verwerkt.

Nieuwe positieve tests werden geregistreerd bij 42 mensen in de stad. Gisteren waren dat er 35, dinsdag 26 en maandag 32.

In heel Nederland liep het aantal nieuwe positieve testsop van 4628 gisteren naar 5725 vandaag. Daar zit waarschijnlijk ook het effect in van een computerstoring gisteren bij de GGD. Het aantal opnames in het ziekenhuis in heel Nederland is vandaag 224 (gisteren 192), naar de IC moesten 37 mensen (gisteren 27). Afgelopen 24 uur registreerde het RIVM het overlijdenvan 75 Nederlanders, tegen 84 gisteren.Gerelateerd