Categorieën

Service

Positieve ontwikkeling Corona in Schiedam, zeker vergeleken met elders

Positieve ontwikkeling Corona in Schiedam, zeker vergeleken met elders
Gezond

Positieve ontwikkeling Corona in Schiedam, zeker vergeleken met elders

  • Redactie
  • 27-12-2020
  • Gezond
Positieve ontwikkeling Corona in Schiedam, zeker vergeleken met elders

SCHIEDAM – De tendens in het aantal Coronabesmettingen in Schiedam is dalend. Vandaag meldde het RIVM 21 nieuwe infecties met het virus in de stad geregistreerd te hebben.

Gisteren waren dat er dertig, eergisteren 39 en op de dag voor Kerstmis 45.

Echter, de twee dagen daarvoor waren er maar dagelijks maar zeventien nieuwe positieve tests van Schiedammers. Het is ongewis welke effecten de Kerstdagen hadden op het aantal tests, en welke ze zullen hebben op het aantal infecties in de stad.

Het aantal besmettingen in de voorgaande week per honderdduizend inwoners ligt vandaag op 250. Een week geleden was dat getal 309.

Met dat cijfer van 250 per 100.00 per week doet Schiedam het in vergelijking met elders best aardig. In Vlaardingen is dat 271, in Rotterdam 273. Maar al dicht bij huis, in Capelle geldt vandaag een aantal van 433, in Maassluis 477 en in het Westland zelfs 585.

Momenteel verspreidt Corona zich het hardste in de landelijke gebieden in Midden- en Oost-Nederland. In Venray in Limburg ligt het aantal besmettingen per 100.000 op 978, in het nabijgelegen Bergen 1067 en in Weert, niet veel verder: 1081. In heel Twente ligt het aantal besmettingen boven de vijfhonderd per 100.000 in een week. Ook niet best gaat het in Putten op de Veluwe, waar is aantal 1033 is. Op de hele Veluwe zijn veel besmettingen. Negatief koploper lijkt nabijgelegen Bunschoten, met 1231 nieuwe infecties afgelopen week per 100.000 inwoners. Hoe triest voor de situatie elders ook: de tijd dat Schiedam bovenaan stond op het lijstje met Nederlandse gemeenten met het grootste aantal recente Coronabesmettingen, ligt in twee opzichten – in tijd en in aantallen – ver achter ons. De ontwikkeling in Schiedam is beter dan in al deze steden, maar eigenlijk ook dan die in de meeste plaatsen in Nederland. Zo geldt voor Utrecht een cijfer van 275 nieuwe besmettingen in een week per 100.000, voor Den Haag 303 en voor Amsterdam 304.

Daarbij moet wel gezegd: in de afgelopen (Kerst)dagen werden wel weer vijf Schiedammers in het ziekenhuis opgenomen voor behandeling van hun Coronagerelateerde klachten. De gevolgen van de infectie werd drie stadgenoten fataal, zij overleden.