Schiedammers steeds meer positief in Coronatestsstraat

09-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Minder tests, meer besmettingen. Dat blijft de ervaring met Schiedammers in de testcentra van de GGD Rotterdam-Rijnmond vorige week. De week ervoor was dezelfde ontwikkeling te zien.

Het aandeel mensen dat met Corona is geïnfecteerd onder het totaal aan Schiedammers dat door de gezondheidsdienst wordt getest (inbegrepen mensen die thuis worden bezocht) liep daarmee logischerwijs op, tot 17,5 procent. Dat was de week ervoor vijftien procent.

Tussen de maandag 26 april en afgelopen zondag lieten 1487 inwoners van Schiedam zich testen. Dat waren er minder dan in de week ervoor, toen 1662 mensen uit de stad naar de Fokkerstraat en andere teststraten maakten. De week daarvoor waren dat er 1948. Eind maart was het aantal Schiedammers dat zich liet testen op zijn hoogst, met een top van 2580 in een week.

Onder hen waren vorige week 260 mensen die besmet bleken. De week ervoor kwamen er 250 mensen uit de bus als geïnfecteerd. De top lag hier eind maart op 319 positieve tests per week.

In heel het bedieningsgebied van de GGD – van Goeree Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel – liep het percentage besmettingen op. Dat liep afgelopen week op van 13,6 naar 15,1 procent.Gerelateerd