Voorzichtige tekenen van stabilisatie rond Corona

31-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De cijfers over de gevolgen van de Corona-uitbraak zoals ze vanmiddag door de RIVM worden gepresenteerd, lijken te duiden op een stabilisatie.

In Schiedam worden 78 nieuwe besmettingen met het virus gemeld, in de afgelopen 24 uur. Gisteren waren dat er 73, eergisteren 89.

Het totaal aantal besmettingen in Schiedam over de laatste week komt nu uit op 685 per 100.000 inwoners over de afgelopen week. Gisteren lag dat cijfer op 654.

In heel Nederland werden de afgelopen 24 uur 9839 mensen positief getest op Corona. De afgelopen dagen lag dat aantal steevast boven de tienduizend, behalve dan de cijfers op woensdag die moeilijk vergelijkbaar zijn omdat door een computerstoring niet alle informatie kon worden verwerkt. Gisteren werd nog het hoogste aantal besmettingen op één dag in Nederland gemeld.

De aantallen gerapporteerde opnames in het ziekenhuis en op de Intensive Care vanwege Covid-19 kwam in de laatste 24 uur uit op 314 respectievelijk 76 mensen. Die aantallen liggen flink hoger dan gisteren, toen 250 mensen werden opgenomen en 37 mensen naar de IC moesten voor hun behandeling. Volgens het RIVM lagen er - toen het instituut vanmorgen de stand opmaakte - 584 mensen op een Nederlandse IC.

Het overlijden aan Corona van 51 mensen in Nederland was in de afgelopen 24 uur te betreuren.Ggisteren waren dat er 88. Daaronder vandaag en gisteren geen Schiedammers, aldus het RIVM.Gerelateerd