Categorieën

Service

Belangrijke stap financiering Franciscus

Belangrijke stap financiering Franciscus
Nieuws

Belangrijke stap financiering Franciscus

  • Redactie
  • 11-02-2016
  • Nieuws
Belangrijke stap financiering Franciscus

Ondertekening meerjarenovereenkomst Franciscus Gasthuis & Vlietland en msb Franciscus

SCHIEDAM - De vrijgevestigde artsen van de Franciscusziekenhuizen in Schiedam en Rotterdam bundelen de krachten. In het nieuwgevormde medisch-specialistisch bedrijf werken zij samen met het ziekenhuis.

Het medisch-specialistische bedrijf, MSB Franciscus, sloot deze week een samenwerkingsovereenkomst met het Franciscus Gasthuis & Vlietland voor de jaren 2016 tot en met 2018.

René de Witte, radioloog en vice-voorzitter MSB Franciscus vindt het bijzonder dat de partijen elkaar zo snel hebben gevonden. “Binnen een jaar, en in goede harmonie met de raad van bestuur.” Roos van Erp-Bruinsma van die raad van bestuur zegt: “Ik ben ontzettend blij met de fusie van het msb. Dit is heel belangrijk voor de toekomst van het ziekenhuis. De samenwerking met het msb is plezierig, constructief en toekomstgericht. Het begrip samen staat zeker centraal.”

Vrijgevestigde artsen organiseren zich sinds de invoering van de integrale bekostiging van ziekenhuizen in de msb's. Dit gebeurt per ziekenhuis. Deze organisaties zijn belangrijk in de verdeling van de inkomsten, die in het nieuwe betalingssysteem als één bedrag aan het ziekenhuis worden betaald. Het ziekenhuis stelt nu dat met de totstandkoming van MSB Franciscus en de meerjarenovereenkomst er goede afspraken zijn gemaakt.