Een wereld van verschil voor Ati en Cock

18-02-2017 Nieuws Redactie

Cock en Ati afgelopen donderdag, voor hun uitgebrande foodtruck

SCHIEDAM – “We gaan op zoek naar een nieuwe foodtruck!”

Wie Cock den Breejen vandaag spreekt, ervaart een wereld van verschil met de man die donderdag naast zijn afgebrande bus stond – zwaar aangeslagen, teleurgesteld, boos.

“Overweldigend! Alle goeie dingen die op ons pad zijn gekomen, geven ons energie”, aldus Cock. Tussen de bedrijven door, want vanavond worden er 28 mensen verwacht in La Salita, het restaurantje van Cock en zijn lief Ati Bastiaanse op de Hoogstraat. En in de Argentijnse keuken betekent dit al vroeg keihard aan de bak. Vanmorgen vroeg was hij op het politiebureau, om eindelijk aangifte te kunnen doen. De politie stelt werk te maken van opsporing en aanhouding van de brandstichter, waarvan camerabeeld lijkt te bestaan. Gisteravond stonden Ati en Cock gewoon in La Salita – dat overigens niet helemaal vol was. “Er waren ook gasten die nog niet van de brand gehoord hadden. Dat we blij ons werk hebben gedaan wil ik niet zeggen, maar alle positieve reacties hebben ons wel voldoende energie gegeven.”

Dat het Schiedams Boekhuis vandaag van ieder boek dat het verkoopt, één euro schenkt aan de aanschaf van een nieuwe truck, wist Den Breejen zelf nog niet. Wel dat zijn collega's van Wijnbar Mendoza / Gauchos aan de Plas een inzameling zijn gestart. “We werken wel eens voor ze.” De donatie-actie via internet werd door de 'Argentijnse' collega's neergezet met als doel vijfduizend euro op te halen; de teller staat momenteel op 3683 euro. Waarom vijfduizend euro? “Ja, dat weet ik ook niet precies. Ze zijn van de week gewoon begonnen.”

Een nieuwe 'tweedehandse' truck kost volgens Den Breejen zo'n 25.000 euro, inclusief apparatuur. “Maandag gaan we in gesprek met professionals op het gebied van crowdfunding.” Bij die vorm van geldinzameling levert het lijdend of leidend voorwerp een tegenprestatie. Met de crowdfundingspecialist, in de arm genomen door de bank van Ati en Cock, wordt een plan gemaakt hoe te komen tot het benodigde bedrag. “De museumdirecteur heeft al aangeboden om bij het bereiken van een bepaald bedrag een rondleiding achter de schermen van het Stedelijk Museum te verzorgen.” Cock en Ati zijn 'terug' in business.

Gisteren schreef Schiedam24 het volgende over de nasleep van de brand in de foodtruck.


Gerelateerd