Hoe groot is Schiedam, als alles op losse schroeven staat?

17-02-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Cock den Breejen en Ati Bastiaanse zijn ten einde raad. "Misschien is crowdfunding iets", zegt Ati. Iets om ze uit de trammelant te halen, want hoe zorg je voor brood op de plank als een van je belangrijkste productiemiddelen naar de schroot kan.

Ati en Cock baten La Salita uit. Een klein Argentijns restaurant - want Argentinié, de Argentijnen en hun manier van eten, daar zijn ze gewoonweg verliefd op - hartje stad, dat een kleine anderhalf jaar geleden voor het eerst de deur open had, en waar 'brasero' Den Breejen zijn kunsten op de barbecue toont. Vorig jaar viel hem nog veel eer te beurt op een kampioenschap in de bakermat van zijn keuken (zie dit artikel).

Maar het restaurant is wat klein, dus het moet praktisch dagelijks uitverkocht zijn willen de kok en zijn lief er inderdaad van kunnen eten, en de huur kunnen betalen. Vandaar de foodtruck, om op feesten en festival een goed centje bij te verdienen.

Dat staat nu even allemaal op losse schroeven. Gisteren ging de truck - voor de deur geparkeerd op de Nieuwe Haven - in vlammen op. Brandstichting staat wel bijna vast. Ati en Cock kunnen er met hun verstand niet bij, laat staan met hun hart: wie doet zoiets, waarom? Net nu ze lekker draaiden, de boekingen voor de komende zomer druppelden al binnen. De truck had voor de nodige (motor)probleempjes en extra kosten gezorgd, maar nu was alles wat nodig was om lekkere choripán te maken aan boord.

En dan dit. Cock en Ati doen in het videofragment zichtbaar ontdaan hun relaas.

Enige hoop gloort. Er zijn waarschijnlijk videobeelden waarop de dader staat. Nu mag de politie eerst aan de bak. Ati en Cock proberen te bekomen van de schrik - 'vandaag staan we gewoon weer in ons restaurant op de Hoogstraat' - en maken daarna de balans op. Zullen we als Schiedam laten zien hoe groot de stad ook kan zijn? Heeft u ideeën om 'iets met crowdfunding' te kunnen doen, weet u nog een foodtruck te leen, reageer even naar redactie@schiedam24.nl. En laten we de komende weken allemaal een avondje lekker uit eten gaan, bij La Salita.


Gerelateerd