Negen bedrijven in de fout bij controle

04-03-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Bij alle negen bedrijven in de Spaanse Polder en op 's-Graveland die vorige week werden gecontroleerd, bleek iets niet op orde te zijn. De politie verrichtte bij de integrale controle op de twee bedrijventerreinen, twee aanhoudingen, zo maakte zij vandaag bekend.

Bij een garagebedrijf aan de Fokkerstraat troffen de controleurs gestolen auto-onderdelen aan. Daarnaast constateerden zij milieu-overtredingen en werden er goederen en restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. Bij ditzelfde bedrijf bleek dat een van de werknemers nog boetes had openstaan voor een bedrag van ruim 1.300 euro. Deze werknemer is aangehouden. Bovendien bleek dat boven het garagebedrijf werd geslapen. Het bedrijf voldeed bovendien niet aan de plicht om een register bij te houden van alle ingekochte en verkochte goederen.

Tijdens de integrale controle bleek dat er mensen aan het werk waren die ook een uitkering ontvangen en dat stroom- en gasmeters waren voorzien van valse ijkzegels. Controleurs constateerden dat bedrijven niet voldeden aan de registerplicht en dat ze zich schuldig maakten aan overtredingen van de Wet milieubeheer en de Drank- en Horecawet. De twee aangehouden personen stonden gesignaleerd in verband met openstaande boetes.

De controles op beide bedrijventerreinen zijn onderdeel van de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Zij moeten de veiligheid vergroten. De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken hiertoe samen met diverse partners, zoals de Belastingdienst, Stedin, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Arbeidsinspectie, DCMR, Openbaar Ministerie en de politie.

 


Gerelateerd