Zo'n tweeduizend bezoekers bij Waterweg Werkt!

31-05-2016 Nieuws Redactie

Bij Blozo stonden de mannen eens niet achter de machines, maar aan de pannenkoeken; foto's: Waterweg Werkt!

SCHIEDAM / VLAARDINGEN / MAASSLUIS - De organisatoren van Waterweg Werkt! kijken tevreden terug op de editie van dit jaar. Bij de 45 deelnemende bedrijven kwamen naar schatting tweeduizend mensen over de vloer.

De regionale open bedrijvendag trok vooral veel ouders met jonge en oudere kinderen. De gezinnen met oudere kinderen kregen een uniek inkijkje in de bedrijfsprocessen. Ze konden rondsnuffelen en gesprekken voeren over studierichtingen en stageplaatsen in de techniek en de foodsector. "Zo konden ze hun licht opsteken over de verschillende beroepen." De jongste bezoekers hebben flink wat afgeknutseld en hun ogen uitgekeken bij de grote machines.

Ook vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de politiek hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk bedrijven te bezoeken, met ook als doel nieuwe contacten te leggen. In de geest die wethouder Alexander van Steenderen in zijn openingstoespraak bij Hatenboer-Water verwoordde: "We kunnen tevreden zijn met een dag waar alles bij elkaar komt: bedrijfsleven, techniek, onderwijs en overheid."

Bedrijven hadden veel moeite gedaan om bezoekers een goed beeld te geven van wat er zich nou precies achter de bedrijfspoorten afspeelt. Zo kon men lassen, graveren, workshops volgen, fabriekshallen ontdekken, creatief brainstormen en bijzondere optredens bijwonen van startende en bekende bandjes. Van Steenderen: "Er zijn zoveel verborgen pareltjes in de drie havensteden, plekken waar je altijd onbewust langs rijdt." Daar konden de stedelingen eindelijk eens een kijkje nemen.

 


Gerelateerd