2150 Schiedammers melden zich voor vrijwilligersattentie

08-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - 2150 Vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de ontvangst van een attentie namens de gemeente Schiedam als bedankje voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Dat zijn er meer dan in voorgaande jaren. Vorig jaar zijn er 750 vrijwilligers in de stad naar de Euroscoop geweest voor de film, of namen deel aan een workshopfestival. Een jaar geleden waren die twee activiteiten de manier waarop Schiedam zijn vrijwilligers wilde bedanken. Vanwge die manier van organiseren van het bedankje zijn de aantallen deelnemers dit en vorig jaar eigenlijk niet te vergelijken, zo stelt een woordvoerder van de gemeente.

Dan is een vergelijking met 2018 wellicht beter op zijn plaats. Toen gold het systeem van Proosjes: munten ter waarde van vijf euro die aan ambtenaren, maar ook aan de vrijwilligers van de stad, beschikbaar werden gesteld als dank-je-wel. Vrijelijk te besteden bij deelnemende Schiedamse winkeliers. Negentienhonderd mensen ontvingen toen drie Proosjes als vrijwilliger.

Enkele weken geleden ontstond er enige ophef over de wijze van beschikbaar stellen van de attentie aan de vrijwilligers namens de stad. Dat gebeurde via de site Schiedam Bedankt. Op de pagina konden vrijwilligers, maar vanwege het uitblijven van een check in feite ieder die dat wilde, een cadeautje uitzoeken. Winkeliers en andere ondernemers uit de stad stelden die beschikbaar tegen vergoeding van vijf euro door de gemeente, ook in de hoop klanten te trekken die andere zaken aanschaften.

Volgens het grote onderzoek naar vrijwilligers in de stad dat vorig jaar werd gehouden, telt Schiedam zo'n zestienduizend vrijwilligers.

In de opmaat naar de feestdagen was er in de gemeenteraad en het stadsbestuur veel te doen over het vrijwilligersgeschenk. Lees daar hier meer over.

Al met al kost het dank-je-wel aan vrijwilligers de gemeente Schiedam dit jaar een fractie van de kosten in eerdere jaren.Gerelateerd