Alleskunner gezocht voor onder meer Groenoordhal

09-05-2021 Nieuws Redactie

Zo rustig is het in de Groenoordhal alleen nog 's nachts


SCHIEDAM - De afgelopen dagen was het in het nieuws: de GGD heeft nog duizenden mensen nodig om het vaccineren tegen Corona op nog grotere schaal te kunnen gaan doen. En dat kan, omdat er meer vaccins beschikbaar komen.

Om al die prikkers aan het werk te zetten is iemand nodig met verstand van veel zaken: een 'coördinator Vaccinatieproces'.

Detacheerder Maandag is op zoek naar die coördinator. Of liever, coördinatoren, want er zijn er meer nodig. De coördinatoren staan de locatiemanagers bij op al die plekken waar geprikt wordt of gaat worden. "Als coördinator Vaccinatieproces houd je op één van de priklocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond toezicht op de cold chain van het vaccin en zorg je ervoor dat het vaccineren volgens protocol plaatsvindt", stelt Maandag in een oproep om te solliciteren. "Daarnaast ben je betrokken bij de welgesteldheid van het vaccinatieteam en geef je functioneel leiding aan het vaccinatieteam: jij bent zichtbaar, beschikbaar en een prettig aanspreekpunt voor de collega’s en medische staf op locatie."

Het is geen baan voor doetjes. "Dit is een positie die op piekmomenten enorm hectisch is. Stressbestendigheid is in dit geval geen overbodige kwaliteit om te bezitten", aldus Maandag onderkoeld.

Tot de taken en verantwoordelijkheden van de coördinator horen onder meer het - snel - oplossen van knelpunten rond de priklijnen, het opvangen (bijna letterlijk) van mensen die na het prikken onwel worden, het 'begeleiden bij calamiteiten' of ook bij prikincidenten, het ontvangen van logistiek medewerkers, het bijhouden van de voorraden, het borgen van een goede monitoring van het vaccinatieproces, het bijhouden van het onverhoopte verlies aan vaccin en het op orde houden van de goede registratie met vaccinatiekaarten. Plus wat hiervoor al werd genoemd: het toezicht op de koudeketen, de bereiding en toediening van het vaccin en de 'welgesteldheid' van het hele vaccinatieteam.

Dus: wie durft? De coördinatoren die worden gezocht komen onder meer te werken in de Schiedamse Groenoordhal. Nodig is in ieder geval een afgeronde HBO-V-opleiding plus werkervaring in een coördinerende rol, of tenminste drie jaar ervaring als MBO4-verpleegkundige, ook leidinggevend, of een opleiding in de bio-farmaceutische wetenschappen, met ervaring met verantwoordelijkheden. In ieder geval moet de BIG-registratie er zijn. Avond- of weekendwerk moet geen bezwaar opleveren.

Nog niet gillend afgehaakt? Dan is een belletje naar Maandag op zijn plek...Gerelateerd