De onbegrijpelijke dood van Mitchel

28-08-2019 Nieuws Redactie

Beeld: BNN-Vara


SCHIEDAM - Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Zo luidt het persbericht van BNN-Vara, de aankondiging van een documentaire die over de jongeman is gemaakt.

"Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel liet zich doodschieten in een park in Schiedam. Hij belde zelf 112, omschreef zichzelf als een mogelijke overvaller en liep recht op de toegesnelde agent af die hem waarschuwde te zullen schieten als hij niet zijn handen zou laten zien. Zeven kogels vuurde de agent af, een ervan raakte Mitchel in zijn hart."

Op woensdag 25 september toont de omroep in het kader van de serie 3Doc de documentaire 'De Onbegrijpelijke Dood van Mitchel' op tv.

Vragen genoeg waarmee documentairemaakster Wytzia Soetenhorst aan de slag kon. Waarom pleegde Mitchel zelfmoord? Waarom koos hij voor zo’n dramatisch en gewelddadig einde door politiekogels? Wat bracht hem daartoe? "In een krachtige, dynamische en bij vlagen zoekende terugblik op zijn leven en dood proberen familie, vrienden en betrokkenen antwoorden te vinden op deze vragen", aldus de omroep. "Zo wordt een beeld geschept (sic) van een jongen voor wie het leven in onze samenleving wellicht een maatje te groot was."

De documentaire is een co-productie van Witfilm en BNN-Vara. Het is het regiedebuut van Soetenhorst, die eerder onder andere research deed voor de serie Van God Los.

Op 10 september, de dag die wereldwijd in het teken staat van suïcidepreventie, gaat 'De onbegrijpelijke dood van Mitchel' in première in Het Ketelhuis in Amsterdam. Na afloop wordt er onder leiding van Nathan Vos doorgepraat met de regisseur, nabestaanden en verschillende partijen die zich in de regio Amsterdam bezig houden met suïcidepreventie. Daarna is de film op verschillende plekken in het land te zien, altijd gevolgd door een nagesprek. 

Ook na afloop van de televisievertoning van de documentaire op 25 september (vanaf vijf voor negen), is er via NPO3.nl-online de mogelijkheid met deskundigen verder te praten over zelfdoding.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date