Feestelijke opening Steunpunt Inburgering Schiedam

25-05-2022 Nieuws Advertorial

Op woensdagmiddag 1 juni viert Aanzet samen met alle Schiedamse inburgeraars, met alle samenwerkingspartners en met ouders en kinderen uit de wijk Nieuwland de officiële opening; foto: Steunpunt Inburgering Schiedam


SCHIEDAM - Op woensdagmiddag 1 juni wordt het Steunpunt Inburgering Schiedam in de Kansenfabriek in Schiedam feestelijk geopend.

Stichting Aanzet coördineert het Steunpunt Inburgering Schiedam in samenwerking met Stroomopwaarts, in opdracht van de gemeente Schiedam. Statushouders en gezinsmigranten kunnen bij het Steunpunt Inburgering terecht voor advies en informatie, bijvoorbeeld over taalles, inburgering, financiën, wonen, werken, onderwijs en zorg. Het steunpunt verwijst ook naar andere organisaties en ontmoetingsplekken in Schiedam. Zo voelen nieuwkomers zich snel thuis in Schiedam.

Het Steunpunt Inburgering Schiedam is geopend op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 12.00 en op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Op woensdagmiddag 1 juni viert Aanzet samen met alle Schiedamse inburgeraars, met alle samenwerkingspartners en met ouders en kinderen uit de wijk Nieuwland de officiële opening van het Steunpunt Inburgering Schiedam. Vanaf 14.00 uur worden alle gasten ontvangen met een hapje en drankje. Om 14.15 uur verricht wethouder Duncan Rusele de officiële opening. Op het speelplein van de Wereldschool is er een BBQ voor ouders en speelplezier voor alle kinderen.

Het Steunpunt Inburgering Schiedam is gevestigd in de Kansenfabriek, Meesterstraat 40a in Schiedam.