Gebrek aan bestuursleden; BVSW onderzoekt 'fusie' met De Erker

07-12-2018 Nieuws Kor Kegel

De Erker gaf al sinds de oplevering onderdak aan de BVSW. Nu gaat de symbiose mogelijk een stap verder

SCHIEDAM – Nu bewonersvereniging Schiedam-West na het vertrek van voorzitter Gerard Tijsmans geen nieuwe bestuursleden heeft kunnen vinden, is een samengaan met wijkcentrum De Erker een mogelijke oplossing. Het zelfstandig bestaan van de BVSW is op losse schroeven komen te staan, deelt het bestuur mee aan de leden. 
De ‘fusie’ is besproken met de gemeente Schiedam, want het gemeentebestuur moet als eigenaar en subsidieverstrekker van De Erker toestemming geven.  

Bewonersvereniging Schiedam-West (BVSW) heeft van de gemeente het advies gekregen om een extra ledenvergadering uit te schrijve om de leden te informeren en over mogelijke stappen te overleggen. Het doel is dat Stichting De Erker de bestaande werkzaamheden van de BVSZ overneemt, maar dat de vrijwilligers die de BVSW nog heeft hun werk kunnen blijven uitvoeren; de BVSW heeft al sinds de totstandkoming van De Erker vergaderruimte in het complex aan de zijde van de Jan van Avennesstraat. In De Erker is altijd personeel aanwezig, zodat wijkbewoners de hele dag terecht kunnen met vragen en problemen; indien nodig zal het personeel van De Erker de bewoners doorverwijzen naar instanties zoals het Wijkondersteuningsteam (WOT) op het Rubensplein. Het kantoor van De Erker is reeds een voorzichtige samenwerking aangegaan met de BVSW.  

De extra ledenvergadering vindt plaats op woensdag 16 januari om acht uur in de grote zaal van De Erker. Daar vonden traditiegetrouw altijd de ledenvergadering van de BVSW plaats. Mochten zich tijdens de vergadering kandidaten zijn om de vacante bestuursfuncties te vervullen, heeft dat de voorkeur van de huidige resterende bestuursleden en dan gaat de samenwerking met De Erker niet door.  

In het verleden is al eerder een samengaan van De Erker en de BVSW besproken, maar toen was de aanleiding vooral dat De Erker ernstig gekort zou worden in de subsidie en dat het wijkcentrum gered moest worden. Toenmalig BVSW-voorzitter Harry Visser werd toen tevens voorzitter van de ‘reddingsploeg’.