Gedrag Vlaardings raadslid 'ongepast'

31-01-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Spandoek met kritiek op het verbod op vreugdevuren; foto: Vlaardingen24

VLAARDINGEN - "Ongepast en onfatsoenlijk', zo oordeelt het college van burgemeester en wethouders over de 99 vragen van Tim Thiel over het verbod op vreugdevuren in Vlaardingen en de nasleep daarvan.

Burgemeester Annemiek Jetten, verantwoordelijk voor beleid om de openbare orde te handhaven, joeg veel Vlaardingers tegen zich in het harnas met het verbod op openbare vreugdevuren dat zij afkondigde voor oud en nieuw. Thiel (lid van Fractie Boers) betoont zich nu de spreekbuis van dit ongenoegen, met maar liefst 99 vragen over de gang van zaken aan B&W. Zijn actie zorgt voor een zeer zeldzame reactie van het Vlaardingse college.

Dat is niet ontstemd in de eerste plaats over het grote aantal schriftelijke vragen, maar vooral over 'de toonzetting in het algemeen en de totale bejegening van de burgemeester'.
Het college vraagt daarom de gemeenteraad zich uit te spreken over deze kwestie. Het verzoekt de raad in gesprek te gaan met Thiel om hem ervan te overtuigen 'dat een dergelijke toonzetting en aanval op de burgemeester niet past in de Vlaardingse raadscultuur'.Gerelateerd