Geen gezondheidsrisico op metrostation

24-10-2018 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De reizigers en medewerkers van de RET die gisteren op metrostation Stadhuis zijn geweest, hebben geen gezondheidsrisico gelopen. Dat stelt de openbaar vervoermaatschappij naar aanleidng van laboratoriumuitslagen.

Gisteren werd het werk aan het metrostation stilgelegd nadat de aanwezigheid van asbestvezels was geconstateerd. Ook het metroverkeer werd kort nadien gestaakt. Om te kijken of er risico's voor de mensen zijn die in het station waren geweest, werden luchtmonsters genomen en onderzocht.

Daaruit blijkt nu dat de waarden 'ruim onder de wettelijke waarden' liggen. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Wij zijn opgelucht dat we dit nieuws kunnen brengen. De veiligheid van onze reizigers en medewerkers staat voorop. Daarom wilden we geen enkel risico nemen, en hebben we het station toen de asbestvondst ons bekend werd, direct afgesloten. Ook hebben we de voertuigen uit voorzorg gereinigd. Inmiddels kunnen we ook melden dat er op en in de voertuigen geen asbest is aangetroffen.”

Het station blijft nog wel afgesloten, omdat de aangetroffen asbest verwijderd moet worden. Nog niet bekend is hoe lang de afsluiting zal duren. 

Gerelateerd