Categorieën

Service

Gestolen auto en nepmerkkleding bij controle

Gestolen auto en nepmerkkleding bij controle
Nieuws

Gestolen auto en nepmerkkleding bij controle

  • Redactie
  • 21-05-2016
  • Nieuws
Gestolen auto en nepmerkkleding bij controle

SCHIEDAM - Een grote partij nepkleding en een gestolen auto. Dat was de belangrijkste 'buit' van een integrale controle in de Spaanse Polder en in de 's-Gravelandsepolder.

De gemeente Schiedam is sinds enige tijd bezig met een stringente aanpak van fraude en misdaad, een risico op het verouderde bedrijventerrein. Woensdag was er een integrale controle op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en 's-Graveland. Daarbij werden verschillende overtredingen geconstateerd: bij een autoschadeherstelbedrijf aan de Kommiezenlaan werd een gestolen auto aangetroffen. De politie heeft de gestolen auto in beslag genomen.

Bij een autoverhuurbedrijf op de Bokelweg werd in het pand een grote partij vermoedelijk nepmerkkleding aangetroffen. De kleding is voor onderzoek in bewaring genomen. Stichting Namaakbestrijding REACT onderzoekt de zaak, waarna eventueel aangifte volgt namens de verschillende merkhouders.

Bij alle gecontroleerde bedrijven bleek wel iets niet op orde te zijn. Sommige bedrijven hielden geen goede registratie bij van de tweedehands goederen die ze inkopen en verkopen, bij andere bedrijven ging het om overtredingen van de Wet Milieubeheer of de Drank- en Horecawet.

Drie bedrijven krijgen een aanschrijving in verband met bouwwerken, waarvoor geen vergunning was verleend. Bij enkele bedrijven bleek de administratie niet op orde; de Belastingdienst verricht hier nader onderzoek naar.

De controles op beide bedrijventerreinen zijn onderdeel van de aanpak van 'ondermijnende criminaliteit', waarbij op zich legale bedrijven worden gebruikt voor bijvoorbeeld het witwassen van crimineel verkregen geld. De aanpak is integraal: de gemeenten Schiedam en Rotterdam werken intensief samen met partners zoals de Belastingdienst, FIOD, Stedin, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, de Inspectie SZW, DCMR, Openbaar Ministerie en politie. Met deze aanpak streven de gemeenten naar een veilig, verantwoord en vitaal bedrijventerrein, waar geen plaats is voor ondernemers die zich niet aan wet- en regelgeving houden.