Heel gezin regelt nieuwe container voor zeekadetten

04-11-2022 Nieuws Redactie

Overdacht nieuwe container aan ZKK Schiedam; foto: Zeekadetkorps Schiedam


SCHIEDAM - Dinsdag is een door een kraanschip een nieuwe container geplaatst op de ligplaats van het Zeekadetkorps Schiedam. De oude container was hard aan vervanging toe.

“Toen ik hoorde dat er een nieuwe container gezocht werd, heb ik meteen mijn moeder benaderd," zegt kadet Dean Korsten (17). “Zij werkt voor een firma die gespecialiseerd is in containers." Dit lukte. Firma UNIT45 uit Rotterdam sponsorde een nieuwe container. Het werd een echte familieaangelegenheid: moeder Diana regelde de container en vader Teun het transport. Dinsdag is de oude container van zo'n zes meter vervangen door de nieuwe, die bijna veertien meter lang is. De container, geplaatst is op een drijvende ponton, wordt gebruikt als werkplaats en voor de opslag van materiaal.

“Erg mooi om te zien dat jeugdleden zoveel interesse tonen voor hun eigen korps," zegt Martijn van Vliet, commandant van het korps. “Dean heeft dit helemaal zelf op touw gezet, wij hoefden als kader alleen maar op een later moment in te stappen. Hij legde alle contacten en verwees ons naar de juiste persoon bij UNIT45. Het is in deze periode voor veel verenigingen erg lastig het hoofd boven water te houden. De sponsoring van deze container is het bewijs dat het nog steeds mogelijk is om sponsoren te vinden."

Met de container zijn grootse plannen. “We willen als Zeekadetkorps gaan verduurzamen. Met de huidige energieprijzen is dit ook nodig,” volgens van Vliet. “We willen zonnepanelen op het dak van de container. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten. We zijn dan ook op zoek naar sponsoren die ons daarbij kunnen en willen helpen. Zaterdag beginnen we gelijk met het inrichten van de container. We hergebruiken zoveel mogelijk spullen. Zo komen de lichtbakken van ons vorige korpsschip."