Kinderraad komt met slotadvies

22-06-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De zittingstermijn van de huidige Kindergemeenteraad eindigt vrijdag aanstaande. Dan komt de raad met haar langverwachte en geduchte slotadvies.

Het advies wordt gepresenteerd in de laatste vergadering van deze kinderraad. Het advies gaat gepaard met een plan voor de uitwerking ervan. Wethouders, ambtenaren, organisaties, wijkbewoners en scholieren gaan er het gesprek over aan met de raad, in twee sessies. Deze duren een uur en beginnen om kwart over negen en kwart voor elf. De vergadering is openbaar.

Twee jaar lang verdiepte de Kindergemeenteraad zich in uiteenlopende zaken en beleidsterreinen die spelen in de verschillende wijken in Schiedam. De 23 kinderraadsleden gingen in gesprek de burgemeester en wethouders, brachten werkbezoeken aan bedrijven en instellingen, trokken de wijken in en brachten uiteenlopende adviezen uit aan de gemeente. In de afgelopen periode blikten zij terug op alle bevindingen, ervaringen en adviezen en namen deze nog eens kritisch onder de loep. Deze bevindingen zijn de basis van het advies dat vrijdag het licht ziet.

Tijdens het gesprek met de stad is er ook aandacht voor de speelplekkenkeuring die de afgelopen weken plaatsvond in Schiedam. De resultaten van deze keuring worden overhandigd aan de verschillende wijkprocesmanagers van de gemeente. Ook de Commissie Veiligheid, bestaande uit leerlingen van obs De Peperklip, zal aanwezig zijn om haar verrassende conclusies te presenteren en de Kindergemeenteraad te adviseren over de fietsveiligheid in Schiedam.

De opvolgers van de raadsleden hebben afgelopen zaterdag gesolliciteerd; zij zullen in september worden geïnstalleerd.

 


Gerelateerd