Lof der Zotheidspeld voor Schiedammer Dick Couvée

29-10-2020 Nieuws Redactie

SCHIEDAM/ROTTERDAM – Schiedammer Dick Couvée, dominee en directeur van de Rotterdamse Pauluskerk, heeft de 10e Lof der Zotheidspeld toegekend gekregen. ,,Het werk van Dick Couvée wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke combinatie van barmhartigheid en waardigheid,” aldus het Comité Erasmus.

Het Comité Erasmus roemt Dick Couvée, die in Schiedam woont, om zijn werk in de Pauluskerk in het centrum van Rotterdam waar daklozen, drugsverslaafden en illegale vluchtelingen worden opgevangen en hulp krijgen. ,,Terwijl mensen tot rust kunnen komen en hun ergste noden worden gelenigd, biedt de Pauluskerk talloze activiteiten om levenskracht te versterken.”

Lof der Zotheidspeld

Het Comité Erasmus reikt de Lof der Zotheidspeld jaarlijks uit aan een persoon die zich in de geest van Erasmus heeft ingezet voor de samenleving en een lans heeft gebroken voor tolerantie, onderwijs en satire. Vorig jaar kreeg journalist Fidan Ekiz de speld toegewezen. De uitreiking van de speld die gewoonlijk plaatsvindt op 28 oktober, de verjaardag van Erasmus, is in verband met de Covid-19 maatregelen uitgesteld.

Emeritaat

Dick Couvée gaat op 13 november, na twaalf bewogen jaren, met emeritaat. Om iedereen gelegenheid te geven afscheid te nemen van de predikant-directeur, worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd.


Gerelateerd